Vores passion er at bidrage med kvalitet

MONTERING

 

Nittedals Taktorv® lægges direkte på et tæt undertag med en rodsikker tagmembran. Der findes forskellige fabrikanter og løsninger på markedet.

Der skal beregnes 3,2 sække/m2. For tage med en vinkel over 30 grader beregnes 3,5 sække. Dette inkluderer tilstrækkeligt med tørv til overdækning og udjævning, efter at sækkene er lagt på plads.
Inden man lægger tørvesækkene på taget, så skal det tætte undertag med en rodsikker tagmembran, alle beslag og tørvstokken være på plads.

1. Læg de første tørvesække på tværs over tagryggen. Dette sikrer, at tørven bindes på begge sider af taget.

2. Læg tørvesækkene med langsiden mod tørvestokken og så side mod side op langs med gavlbrædderne op mod tagryggen.

3. Fortsæt så med langsiden mod tørvestokken række for række, til taget er dækket.

4. Tilpasning mod sækkene på tværs af tagryggen gøres ved at vride på den sidste sæk i hver række

5. Når taget er helt dækket, så bruges indholdet i de sidste sække til udjævning og overdækning, således at taget får en jævn tørveflade

6. Til slut vandes taget til tørven er fugtet helt igennem. Vand helst i perioder med 15 – 20 minutters mellemrum, til tørven er gennemvåd.

Dersom taget er uden tagryg (et fladt tag, en terrasse eller lignende), så starter lægning af sækkene fra tagets laveste punkt, side ved side og række for rækkee

VEDLIGEHOLDELSE

Alle tage kræver en plan for et minimum af vedligeholdelse.

For tørvetage er det vigtigste, at sikre gode vækstforhold for at taget skal holde sig pænt og funktionelt i mange år. Når man lægger Nittedals Taktorv®, så er det vigtig, at både monterings- og vedligeholdelsesanvisninger fra Nittedal Torvindustri AS følges.
Nogle enkle gode vedligeholdelsestips:

1. Slå græsset til 15-20 cm i løbet af efteråret
2. Ekstra gødning på taget 1 år efter lægning og derefter ved behov, 5 kg NPK 12-4-18 pr. 100 m2
3. Vand taget ved langvarig tørke
4. Fjern eventuelt uønskede vækster

Et grønt friskt tag giver bygningen ekstra isolering, og behovet for ekstra varme om vinteren og for nedkøling om sommeren reduceres betydeligt. Tørv, græs og vækster reducerer også støjniveauet både ude og inde, og tørven beskytter tagets tætningslag både mod UV-stråler og mod mekanisk belastning. Nittedals Taktorv® øger tagets levetidrække.